Taitei de casa

de lilik in Paste, 4 Sep 2012 | 4346 vizualizari

 

Am facut acesti taitei dupa reteta mamei mele dragi...

 

INGREDIENTE

  • Pentru 100 gr de faina folosim
  • 1 ou
  • 1 vf de cutit de sare
  • 1 lingura de apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa.

Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit.

Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina pe masa si intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie foarte subtire prin care putem vedea masa de lucru(ca "foita de tigara").

Punem foaia pe un prosop curat si o lasam sa se usuce putin,apoi o impachetam si incepem sa taiem taiteii de marimea dorita.

Ii folosim dupa plac.

TIPS-URI

1

dozele trebuie marite in functie de cate persoane sunt la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa