Tahini (pasta de susan)

de Bucataras Diana in Sosuri, 23 Feb 2018 | 5755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g susan
  • 120 ml- ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 5 g - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Intr-o tigaie uscata si incinsa punem susanul si amestecam in continuu. Il tinem circa 2 minute pana se incalzeste un pic. Oprim focul, mai amestecam un pic si lasam sa se raceasca, apoi punem susanul intr-un bol cu sare si putin ulei si blendam, adaugand uleiul putin cate putin. Cand pasta are o consistenta potrivita, este gata. Se foloseste la prepararea humusului, salatei de vinete Baba Ganoush, la diverse sosuri, etc.

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc ulei de floarea soarelui si ulei de susan in cantitati egale.

2

Se poate tine la frigider, in borcan, maxim 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini (pasta de susan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]