Taci si inghite

de oanapl in Porc, 22 Mai 2017 | 10649 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, am "aruncat un ochi" la retetele postate de Andra Constantinescu si Motanlaoale, pe care ii felicit pentru bunatatile pregatite.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte dulce
  • sare
  • 300 g malai 
  • Alte ingrediente:
  • 200 g carnati afumati
  • 50 g pastrama
  • 150 g telemea
  • 100 g branza de vaca
  • 3 oua de prepelita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca.

Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se rumenesc. Branzeturile le razi si le amesteci.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, pui un strat de mamaliga (jumatate), jumatate din carnatii feliati, pastrama si amestecul de branza, pui restul de mamaliga, iar deasupra, adaugi restul de carnati, pastrama si amestecul de branza. Cu ajutorul unui polonic umed, faci trei adancituri in care pui ouale, peste care presari cate un praf de sare.

Introduci tava la cuptor, pana cand ouale sunt coapte.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate in sos de rosii