Taci si inghite!

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2012 | 8634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g malai
  • 200 g smantana
  • 0,7 litru lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 250 g telemea
  • 2 bucati carnat uscat si afumat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite!:

Am facut o mamaliga mai moale din malai, lapte, smantana.

Am uns un vas yena cu putin unt si am pus jumatate din cantitatea de mamaliga. Apoi am pus carnatii taiati bucati, branza rasa si bucatile de unt ramas. Am adaugat si restul de mamaliga, apoi am facut cu lingura 3 "gauri" in care am pus cele 3 oua. Am ras deasupra branza si am dat la cuptor ptr 30 de minute.

TIPS-URI

1

mamaliga trebuie sa fie neaparat mai moale;

2

intre cele doua straturi de mamaliga se putea pune mai multa branza si... bacon, nu carnat.. n`a fost rau nici cu carnat, dar cred ca`i mult mai bun cu bacon;

3

deasupra, trebuia sa rad cascaval, cred ca iesea mai... interesant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sim0na 1

09.04.2012, 20:01

Tiby, ti-am citit cu mare atentie sfaturile si partial iti dau dreptate, DAR:
- "vizual" oul se distinge destul de bine, probabil ca nu este atat de evident in poza.. iar fara branza sau, cum am spus in tips - cascaval nu are acelasi gust.
- nu cred ca mozzarela are ce cauta in acest preparat... un cascaval sau o cascavea afumata DA!
- ba are ce cauta cascavalul.. si nu face deloc crusta maronie... decat daca il lasi foarte mult timp.. Totusi ma bucur ca intr-un final mi-ai dat dreptate cu branza... )
Iti multumesc pentru aprecieri... desi destul de ezitante
O zi buna si o saptamana luminata!

adry88 1

13.04.2012, 16:30

o bunatate

Sim0na 1

13.04.2012, 21:44

eduard_09 multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite