Sushi (Maki-sushi)

de Dana_Retetegg in Somon, 13 Mar 2011 | 11800 vizualizari

 

Imi doream foarte mult sa incerc sushi acasa, iar de ziua femeii (mamei) am reusit sa pregatesc o cina deosebita cu un preparat deosebit!

Initial mi se parea greu de pregatit (cel putin tehnica aceea de rulare a foilor Nori care sunt asa de fragile cand le scoti din pachet:) ), insa e mult mai simplu in realitate, devine chiar distractiv, iar rezultatul final merita pe deplin!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de alge Nori,
  • 250 gr orez,
  • 200 gr somon afumat,
  • felii subtiri de morcov fiert si de castravete,
  • sos de soia,
  • 2-3 linguri otet de vin,
  • 1 lingura de zahar,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi (Maki-sushi):

Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca.

Fiindca nu am avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, am improvizat cu un suport din plastic.

Am asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.

Am rulat cu ajutorul suportului de plastic.

Cu un cutit umezit am taiat rondele de grosime potrivita.

Am servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.

Pofta buna ( 好胃口) !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi (Maki-sushi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Capellini cu Sparanghel şi Somon