Surcele cu nuca

de atamanvictoria18 in Prajituri, 3 Iul 2013 | 9503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • faina (ca sa fie usor de lucrat cu sucitorul)
  • un praf de vanilie
  • umplutura:
  • 50 de nuci
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Surcele cu nuca:

Intr-un bol se bat bine ouale cu zaharul, se adauga vanilia si se amesteca. Adaugam faina putin cate putin pana este destul de tare (insa nu prea tare ca sa nu devina sfaramicios) ca sa poata fi prelucrat. Cand aluatul e destul de tare ca sa poata fi prelucrat il scoatem pe masa si il  impartim in 12 bile (eu am impartit in doua, apoi , iar in doua si in cite 3).

Intindem bilele in fisii subtiri mediu cu ajutorul sucitorului si presaram foaia cu nuca putin maruntita (eu am maruntit-o cu sucitorul, se poate si cu un robot insa nu prea marunt) rulam usor si foarte atent foaia (pentru ca e destul de sensibila) cu nuca (vezi in imagine) si aranjam micile rulade pe tava unsa cu margarina sau ulei .

Dam la cuptorul incins in prealabil la temperatura medie , lasam in cuptor pana capata o culoare rumena . Cand inca sunt fierbinti se taie cam de 0,5-1 cm grosime.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Surcele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte