Supa-crema de legume, cu crutoane

de RODIMUR in Supe, 9 Iun 2017 | 3002 vizualizari

 

În zilele de post fac uneori supe-cremă (de cartofi numai, sau de legume) și întotdeauna pregătesc la cuptor, crutoane crocante și frumos rumenite.
Supa-cremă este mai bună, mai onctuoasă, dacă i se adaugă 3-4 linguri de smântână, dar atunci nu ar mai fi nici de post, nici de regim.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă-cremă.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 2 cepe verzi
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • crutoane din 10-12 felii de pâine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de legume, cu crutoane:

Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac.

Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare).

Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Feliile de pâine se taie cubulețe mici și se pun la cuptor, la foc mic. Din când în când se întorc crutoanele în tava din cuptor, pentru a se rumeni frumos, pe toate părțile.

Când legumele au fiert bine, se strecoară apa și se lasă deoparte (nu se aruncă). Se pasează legumele și se mixează, pînă se face o pastă densă, subțiată cu apa în care au fiert legumele. La mare rigoare, legumele pot fi pasate și printr-o sită deasă, dar asta cere mult timp...

Se pune supa-cremă la fiert, într-o oală mare și se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. După câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, se completează cu apă și se mai dă un ultim clocot. Se acoperă oala cu un capac și se lasă un sfert de oră să se "odihnească", înainte de a se servi, cu crutoane. Pătrunjelul tăiat se presară în farfurie.

 

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci doar înmuiați-o puțin.

2

Supravegheați crutoanele, să nu se ardă în cuptor.

3

Crutoanele se pot face și prăjite în ulei, dar astfel sunt mai puțin sănătoase (deși sunt mai gustoase).

4

Nu puneți în farfurie decăt 1-2 crutoane cât luați în lingură, pentru că ele absorb repede lichidul și nu mai sunt crocante. În plus, aspectul lor și al supei se deteriorează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu fructe de mare