Supa vieneza de cartofi

de Mitinita in Supe, 4 Mai 2011 | 10640 vizualizari

 

Din "Cartea Regala de Bucate"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi 
  • 100 gr telina
  • 2 cepe
  • 50 gr unt (am folosit de casa)
  • 125 gr smantana
  • 1litru de supa de pui sau de legume
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vieneza de cartofi:

Se taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate.

Se caleste ceapa in unt,apoi se adauga cartofii si toate legumele.

Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte.

Se ia oala de pe foc si se sfarama sau mixeaza legumele.

Se pot lasa cativa cartofi nemixati.

Se bate smantana si se incorporeaza usor in supa. 

Se mai fierbe un minut si se adauga tarhonul tocat.

Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste fierbinte si presarata cu patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vieneza de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]