Supa de sparanghel

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 5 Iun 2010 | 5836 vizualizari

 

Acum ca am descoperit sparanghelul, nu ma mai pot satura de el. Dupa ce l-am facut in diferite combinatii pentru felul doi, acum a venit vremea unei supe. Mie nu-mi plac supele crema foarte groase, care seamana mai mult cu un piure decat cu o supa. De aceea a mea a avut consistenta, dar a fost mai subtire si cu o araoma delicata de sparanghel.

 

INGREDIENTE

  • 10- 12 fire de sparanghel (in functie de cat sunt de groase)
  • 500 ml supa de pui/vita facuta in casa + 500 ml apa (se poate folosi 1 l de supa, dar aroma de pui/vita va fi mai pregnanta)
  • 1 ceapa mare, taiata cubulete
  • 70 g unt
  • 50 ml smanatana grasa
  • sare, piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

In primul rand trebuie pregatit sparanghelul: taie si indeparteaza partile albe lemnoase. Taie varfurile si pastreaza-le deoparte. Taie in bucati de 2-3 cm restul de sparanghel.

  Intr-o ulcica cam de 2l, topeste untul la foc mic si soteza ceapa in el. Ceapa nu trebuie sa se coloreze. Adauga bucatile de sparanghel, pune un capac si lasa sa se gateasca in suc propriu cam 10 minute, la foc mic.

Pune supa si apa si fierbe la foc mic, pana ce sparanghelul e fiert (cam 20 min).

Pune totul intr-un blender si fa o supa crema fina. Eu am folosit blenderul manual.

 Pune supa la loc in oala, potriveste de sare si piper, adauga varfurile de la sparanghel si smantana. Incalzeste pentru cateva minute la foc mic. Serveste supa calda, alaturi de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Sylvia 1

10.06.2010, 11:03

Nota maxima si pentru supa si pentru prezentare, eleganta maxima

Panacris 1

18.10.2013, 15:16

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 10:51

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]