Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta

de anomisana in Supe, 7 Feb 2012 | 4521 vizualizari

 

Când e vorba de preferinţe culinare, soţul meu este înebunit după supa de roşii. Mie mi se pare plictisitoare şi caut mereu să o fac altfel, să o înveselesc, să-mi placă şi mie, să mâncăm amândoi. De data asta, este cu adaos de sfeclă roşie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr sfeclă roşie
  • 1 litru de roşii pasate
  • 1 morcov
  • o bucată de ţelină
  • 2 cuburi de găină
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • pătrunjel verde
  • brânză feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta:

Am dizolvat cele 2 cuburi de găină în 750 ml apă şi am dat în clocot. Am adăugat sfecla tăiată cuburi, morcovul şi ţelina şi am fiert 15 minute. Între timp am copt în cuptor crutoanele din cuburi de pâine, unt şi nucşoară şi am tăiat brânza cubuleţe. Când legumele au fiert, am adăugat roşiile pasate şi am mai fiert 5 minute, apoi am pasat totul în blender. Am mai pus la fiert preţ de un clocot, am adăugat suc de lămâie, am potrivit de sare şi piper. Am pus în boluri, am presărat crutoane, cuburi de brânză şi pătrunjel şi am făcut repede pozele, că soţul meu nu mai avea răbdare de atâta poftă.

TIPS-URI

1

reţeta de unde m-am inspirat era fără morcov şi ţelină, dar eu m-am gândit la un plus de aromă

2

în reţeta originală erau doar 200 ml roşii pasate, dar după ce am pus 500 ml tot puţin mi s-a părut, aşa că am mai adăugat încă 500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:17

ce-mi place culoare ce o da sfecla la supe si ciorbe

anomisana 1

07.02.2012, 22:41

Ca de obicei, sunteţi amabili.
Ina, ce a fost dostractiv la poze?

RuxyRux 1

08.02.2012, 21:35

Trebuie sa fie perfecta!!! ce pofticios simpatic ai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa imperiala de curcan