Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

de laylalala in Supe/Ciorbe, 22 Mai 2010 | 5644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr faina
  • 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor
  • 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane:

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

susu 1

22.05.2010, 12:50

La favorite cu ea si 5 furculite. Este o supa preferata de mine, o mananc vara rece si cu mult patrunjel verde. Ideea cu usturoiul, bucuiocul si painica

ionix 1

22.05.2010, 13:29

cu siguranta delicioasa...

Ina 1

23.05.2010, 18:02

supa de rosii este excelenta, intotdeauna. Cu usturoi n-am incercat, dar cred ca-i delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei