Am incercat sa o fac asa cum ne facea bunica. Zarzavatul ii da o aroma deosebita, cu cat e mai mult cu atat e mai buna.
Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori.
Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata.
Se pun toate la fiert in patru litri de apa impreuna cu o lingura de piper boabe si una de sare. Se fierb cca 60 minute, la foc molcom, fara capac.
Cand e gata supa se strecoara. Taiteii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se adauga la supa impreuna cu morcovii taiati rondele.
Supa se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.