...este preferata mea....
Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga, morcovul si pastarnacul curatate, spalate si taiate. Se ia spuma cu o spumiera.
Intre timp, separat se prepara compozitia pentru galusti: se bate un ou ca pentru omleta cu un praf de sare si unul de piper, peste care se adauga untura si se amesteca bine, apoi punem grisul si amestecam pana ce obtinem o pasta omogena ca de consistenta unei smantane groase.Dupa ce supa nu mai are spuma se scoate carnea de pui si se pune de-o parte, iar ceapa se scoate si se arunca. Cu o lingurita luam din amestecul pentru galusti si punem in supa, pana terminam tot amestecul. Adaugam supei o cana de apa rece, punem capacul la oala si lasam sa fiarba cu grija sa nu se umfle si sa ne dea pe foc supa. Cand galustele sunt fierte, adica nu sunt tari in mijloc, asezonam dupa gust supa cu sare si piper si mai lasam sa mai dea 2 clocote.Oprim focul si adaugam patrunjel taiat fin.