Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon

de mihaelar63 in Supe, 16 Noi 2016 | 5074 vizualizari

 

  Zilnic in drumul spre serviciu am de tranzitat piata orasului. De aceasta data mi-au tras cu ochiul gulioarele verzulii si crude. Imediat mi-au sticlit ochii si s-a declansat beculetul de pofta. Daca-s cu vitamina C, cu placere. Pentru reteta m-am inspirat de aici http://www.lajosmari.hu/kategoriak/fogasok/levesek/levesek-hussal
 

 

INGREDIENTE

  • 3 gulioare
  • 3 morcovi mici
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata scaricica afumata [500-800 gr]
  • 1 pahar smantana grasa 25%
  • sare Hymalaia
  • patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri tarhon in otet

galuste :

  • 2 oua
  • 1 lingura rasa untura de rata
  • 5 linguri faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon:

Curatati si spalati legumele.

Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa.

Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l apa.

Se taie guliile si cartofii cuburi, iar morcovii rondele.

Puneti la fiert morcovii si ceapa intreaga.

Dupa 10 minute se adauga si cartofii si guliile.

Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul.

Dupa inca 10 minute preparati galuste din oua batute spuma, amestecate cu o lingura de untura de rata, faina alba si sare.

In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie.

Se introduce lingura in apa fierbinte [ca sa nu se prinda aluatul de ea] si se ,,rup'' mici galuste care se introduc in zeama ce fierbe la foc domol.

Sarati supa daca este necesar. Se poate ca afumatura sa fie suficienta pentru a da gustul sarat.

Se amesteca smantana cu zeama fierbinte si se adauga la supa. Amestecati usor .

Se pune un ardei iute taiat rondele pentru gustul de iute.

Acriti dupa gust cu tarhon maruntit conservat in otet.

La servire decorati cu patrunjel verde.

    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul .

2

In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie .

3

Pentru a obtine galuste pufoase de faina alba, puteti aduga o lingura de unt moale sau grasime proaspata de rata, porc, gasca, gaina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii