Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 3 Mai 2009 | 13504 vizualizari

 

Supa iese excelenta cu o pasare de tara, gaina, curcan, gasca. Eu am avut un curcan de tara si supica a iesit extraordinar de buna. Neaparat trebuie cu taietei de casa! Mai intai faceti taietii. Nu e greu!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan (aripi, spate, pipota)
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi taiati cuburi mai maricele
  • patrunjel verde
        Taietei de casa:
  • un ou
  • sare
  • faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.

 Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita. Cu un cutit ascutit si dat putin prin faina se taie taietii destul de subtirei, cam 0,5 cm pentru ca ei se vor umfla la fiert. Apoi se “aerisesc” putin cu degetele si se lasa sa se odihneasca putin printre faina, sa nu se lipeasca.

Bun. Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele, fiecare ce prefera. Eu am pus 2 morcovi taiati rondele, o ceapa mai mare cubulete, un ardei gras cubulete, o jumatate de telina cubulete si 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele. Cand legumele au fiert se pune sare si apoi se adauga o mana-doua de taietei si se lasa la fiert pana se ridica toti la suprafata. Dupa ce se stinge focul se pune patrunjel verde din belsug.

Taieteii ramasi se pot pune la uscat pe un servet de bucatarie si tinuti la loc racoros si folositi la alta ciorba sau supa.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant