Supă de ceapă

de articook in Supe, 18 Iun 2010 | 6001 vizualizari

 

Daca nu ai mancat niciodata supa de ceapa, trebuie sa incerci reteta aceasta, pentru ca pe langa gustul unic pe care il are, este si extrem de usor de gatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ceapa, curatata si taiata felii
  • 6 catei de usturoi, maruntiti
  • o felie de 2 cm de telina
  • un cubulet de unt
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute
  • lamaie
  • cascaval
  • paine
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de ceapă:

Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Se taie ceapa felii si se marunteste usturoiul. In oala in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa felii, lasandu-le cam 15 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand, ea trebuie sa devina transparenta, inca nu trebuie sa se prajeasca. Dupa 15 minute, adaugati cimbrul crengute sau maruntit, si frunzele de dafin . Se mai lasa pana cand ceapa incepe sa se coloreze, amestecati din cand in cand pentru a nu se arde. Apoi adaugati bucata de telina pentru a da gust supei, si turnati cam 2 litrii de apa fierbinte, lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 min.

Cand e gata, condimentati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Pentru pregatirea feliilor de paine trebuie sa incalziti cuptorul la 150°C si sa il puneti pe programul de ventilare, scoateti gratarul inainte de al porni.Asezati pe gratar feliile de paine, stropiti-le cu ulei de masline si puneti bucati de cascaval pe deasupra. Introduceti gratarul inapoi in cuptor si lasati painea inauntru pana cand e prajita si casul s-a topit. Supa se serveste calda cu un ardei iute si cu cativa picuri de zeama de lamaie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de ceapă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]