Supa crema de urzici

de RODIMUR in Supe, 10 Apr 2019 | 5320 vizualizari

 

Cred că anul acesta am făcut mai multe preparate cu urzici decât oricând și parcă tot nu sunt destule...Aveam o rețetă de supă cremă de urzici, dar mi se părea prea fadă/neutră, toate ingredientele fiind fierte, de parcă ar fi fost vorba de un regim alimentar. Așa că am îmbunătățit puțin această rețetă, prin adăugarea unor ingrediente și prin călirea altora, iar rezultatul a fost neașteptat de bun, mai ales că am asociat supei și niște crutoane picante excelente, a căror rețetă o puteți găsi aici:  
https://www.bucataras.ro/retete/crutoane-picante-la-cuptor-90129.html
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă cremă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de urzici proaspete
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • zeamă de lămâie (opțional)
  • hrean (opțional)
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • crutoane picante
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de urzici:

Se aleg urzicile, se îndepărtează rădăcinile și se spală bine în 4-5 ape. Se opăresc urzicile în apă cu sare, se strecoară și se pun din nou la fiert, cu alți 2 litri de apă. Când sunt fierte bine, se strecoară din nou și se lasă în așteptare, până ce sunt gata pregătite și celelalte legume. Zeama poate fi păstrată, pentru a fi adăugată la supa cremă, dacă se dorește.

Se curăță rădăcinoasele și cartofii, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă și cu o linguriță de sare. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Când rădăcinoasele și cartofii au fiert, se strecoară (și se păstrează zeama de legume, pentru subțierea supei cremă) se pasează grosier, împreună cu legumele călite și uleiul.

Se adaugă în blender toate legumele: cartofii, rădăcinoasele, ceapa și usturoiul cu uleiul în care s-au călit și urzicile fierte și strecurate. Se adaugă în blender zeama de legume și se mixează pastă, toate lingredientele.

Când legumele fierte mixate au devenit ca o pastă, se toarnă într-o oală, se mai subțiază puțin, dacă este cazul, cu puțină apă caldă, sau cu zeama de la fierberea urzicilor și după un clocot, se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10-15 minute, supa cremă poate fi servită, cu crutoane picante, de preferință.

TIPS-URI

1

Spălați foarte bine urzicile, în 4-5 ape, ca să îndepărtați praful și pământul.

2

Opăriți urzicile mai întâi, în apă cu sare, înainte de a le fierbe.

3

Folosiți cartofi albi, care se pasează mai ușor și mai bine.

4

Ceapa și usturoiul devin dulci și foarte gustoase, prin călire ușoară. Adăugați în supă și uleiul în care s-au călit aceste legume.

5

Supa cremă se subțiază cu zeama de la legumele fierte și cu puțină apă caldă, dacă mai este nevoie. Eventual, puteți folosi și zeama strecurată în care au fiert urzicile, după ce au fost opărite.

6

Opțional, cine dorește, poate servi supa cremă cu zeamă de lămâie, sau cu hrean, dar adăugarea legumelor călite, cu tot cu uleiul în care s-au preparat îi dă un gust excelent și nu este neapărat necesar alt adaos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu bulgur