Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

de Oana in Supe, 31 Mar 2010 | 10179 vizualizari

 

Este absolut divina! Italian night, pe gustul nostru!

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • un cartof mare cu coaja alba
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 500 g suc gros de rosii
  • 50 g unt
  • o mana de fidea din grau dur
  • mozzarella
  • un catel de usturoi
  • piper alb
  • sare
  • frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella:

Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu un tel. Se pune sucul concentrat de rosii, amestecand continuu, la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste la final de sare, se presara piper alb si se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa oala acoperita sa se umfle bine fideaua.

Se serveste fierbinte, cu bucati de mozzarella deasupra si frunzulite de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz