Supa crema de dovlecei si rosii

de Oana in Supe, 30 Iun 2015 | 6116 vizualizari

 

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

 

INGREDIENTE

    • dovlecei- 2 buc
    • cartofi - 2 buc.
    • telina - 1 buc. mica
    • ceapa - 1 buc.
    • rosii de gradina - 6 buc.
    • parmezan ras - 3 linguri
    • unt - 20 g
    • busuioc proaspat - 6 frunzulite mai mari
    • nucsoara rasa - ¼ lingurita
    • usturoi - 3 catei
    • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecei si rosii:

  • Taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

  • Puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10 minute, apoi curatati coaja, scoateti cotoarele si pasati-le cu un blender

  • Puneti sucul de rosii la fiert si lasati-l sa dea cateva clocote, apoi lasati-l deoparte

  • Scurgeti supa de legume si pastrati-o intr-un bol

  • Mixati legumele cu untul, adaugati sucul de rosii si daca mai este nevoie din supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita

  • Adaugati sare si piper dupa gust, nucsoara rasa, parmezanul ras si la final busuiocul taiat marunt

  • Puneti supa in boluri si decorati cu rondele de usturoi, piper proaspat rasnit si busuioc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]