Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto

de Doralinda in Supe, 9 Iun 2013 | 4410 vizualizari

 

In restaurantele franceze, se obisnuieste sa ti se ofere din parte casei, o mica crema de dovleac, si mi-a placut atat de mult incat am zis sa incerc si eu acasa! Foarte delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac galben
  • 500 gr morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 4 cesti zeama din carne fiarta
  • 4-5 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • putin origan proaspat ptr decor
  • 5 felii de prosciutto crocant ptr decor
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto:

Curatati si taiati rondele morcovii si in cubulete mici cartofii. Curatati de coaja si samburi dovleacul si taiati in bucatele mici. Puneti intr-un vas toate legumele si le caliti impreuna cu untul ptr cateva min. Adaugati zeama de carne fiarta si ghimbirul, sarati si piperati dupa gust si lasati la fiert cca 40 min la foc mediu. Cand au fiert legumele, puneti compozitia intr-un mixer si mixati pana devine crema apoi puneti iar in vasul in care a fiert si mai lasati cateva min pe foc mediu dar fara sa fiarba! 

Pentru  ca prosciutto sa fie crocant, puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit 220C ptr cca 7-8 min, de fapt pana vedeti ca au devenit crocante! Atentie sa nu se arda, deci verificati( depinde de cuptorul fiecaruia). Lasati sa se raceasca apoi le spargeti cu mana. Puneti supa in farfurii, presarati cateva seminte de dovleac care in prealabil le-ati prajit fara ulei intr-o cratita gen tefal, puneti si prosciutto si cateva frunzulite de oregano.

TIPS-URI

1

In loc de zeama de carne fiarta, puteti dizolva un cub de knorr

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Doralinda 1

27.10.2013, 01:59

Krysty, multumesc frumos!

Tabita _ 1

27.10.2013, 11:58

Am probat-o si eu. E foarte buna.

Doralinda 1

27.10.2013, 12:18

Ma bucur tab!! Eu o fac destul de des, imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz cu parmezan