Supa crema de branzeturi si bere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Reteta-Video in Slow Cooker, 7 Sep 2015 | 3918 vizualizari

 

Pare putin ciudata aceasta supa crema de branzeturi si bere. Este de fapt o supa crema de legume fierte in bere, cu branza cheddar, o combinatie de toamna-iarna-primavara, densa si cremoasa. Usor de facut, mai ales daca folositi un aparat de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital! Fierte incet in slow cooker, nimic nu este mai bun! Trebuie sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de supa de pui (sau de legume)
  • 330 ml de bere blonda
  • 2 morcovi curatati si spalati
  • 3-4 tije de apio, spalate
  • 1 ceapa curatata si spalata
  • 4-5 catei de usturoi curatati si spalati
  • 1 lingurita cu sos Worcestershire
  • 250 g branză Cheddar rasa pe razatoarea mare
  • 100 ml de smantana pentru gatit
  • o lingura cu amidon de porumb
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de branzeturi si bere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Taiem morcovii in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem usturoiul in rondele subtiri. Taiem tulpinile de telina in bucatele.

Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l, punem in el supa de pui, berea, rondelele de morcovi, bucatile de apio, ceapa si usturoiul. Turnam sosul Worcestershire, condimentam cu sare si piper macinat si amestecam.

Acoperim vasul cu capac si punem slow cooker-ul Crock-Pot in priza. Setam modul de temperatura low (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 7 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute). Dupa cele 7 ore, ridicam capacul si punem treptat branza Cheddar rasa, in timp ce amestecam (pentru a nu se forma cocoloase) pana cand branza se topeste. Adaugam smantana si omogenizam. Punem amidonul din porumb si amestecam. Punem capacul peste vasul ceramic si pornim din nou slow cooker-ul pentru inca 15 minute (setam pentru 30 de minute si oprim la jumatatea timpului). Inchidem apoi aparatul de gatit.

Rasturnam supa intr-o oala si o pasam cu un blender vertical.

Servim calda, cu crutoane si eventual bucatele de bacon prajit deasupra.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de branzeturi si bere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L