Supa chinezeasca de creveti

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Apr 2010 | 10615 vizualizari

 

Am facut acest fel de mancare in acest weekend si a fost o cina super lejera si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 80 grame de taietei chinezesti ( eu am folosit de aceasta gata o pungulita din aceea de taietei pentru supa instant) ,
  • 150-200 grame de creveti,
  • o tija de telina,
  • o jumatate de ardei rosu taiat fidelute, 
  •  ligura de sos de soya,
  • o lingura de sos de stridii , 
  • un varf de cutit de ghimbir maruntit,
  • o lingura de otet de orez,
  • putine condimente chinezesti ( am pus amestec de 5 arome ).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca de creveti:

Preparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2 minute dupa el taieteii chinezesti ( ai mei trebuiau sa fiarba doar 3 minute ) . Adaugam spre final  sosul de stridii, ghimbirul si otetul de orez. Se mai poate asezona dupa gust cu arome picante daca doriti.

 Este o supa usor de preparat si foarte aromata, pentru cei care iubesc aroma fructelor de mare este  una din combinatiile perfecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici