Sufleu de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 9286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • sare,
  • 3 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • 4 rosii,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g brânza mozzarella,
  • 4 cartofi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vinete:

Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se pun intr-un vas. Rosiile se spala si se taie in felii rotunde.

Cartofii se curata si se taie tot in felii rotunde. Feliile de vinete se clatesc, se zvinta si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Intr-un castron batem oualele cu laptele si adaugam mozzarella data pe razatoare.
Ungem  un vas termorezistent cu ulei, asazam feliile de cartofi,  punem jumatate din ceapa si usturoi. Condimentam cu sare, piper, patrunjel tocat.

Se adauga jumatate din feliile de vinete si jumatate din rosii. Adaugam jumatate din compozitia de oua cu mozzarella. Si repetam operatiunea, cartofi - ceapa - sare - piper - patrunjel - vinete - rosii - oua cu mozzarella.
Se da la cuptor pentru 50 minute. Se lasa ~ 10 minute inainte de a-l servi.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de rosii cu vinete