Sufleu de orez, lapte și mere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 4076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez;
  • 4 căni lapte 3% grăsime;
  • 2-3 mere;
  • 6-7 lg zahăr;
  • 75 g unt;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez, lapte și mere:

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.     

După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle:

- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;

- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare. 

În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.  

Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție. 

Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez, lapte și mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

18.01.2013, 21:43

Mmmm tare bun!

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 22:21

Serveste, Rocsy.

Lau 1

20.01.2013, 18:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]