Sufleu de ciocolata alba

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Apr 2010 | 5027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg faina alba de prajituri,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 5 tablete ciocolata alba,
  • 1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pliculet ceai de iasomie.
  • Pt.ornament :
  • 4 tablete de ciocolata alba,
  • 1 lingurita de razatura de nuca de cocos,
  • 3 linguri mure.
  • Pt.decorul de zahar ars:
  • 1 lingura zeama de portocala proaspata,
  • 1 lingura ulei de susan,
  • 2 linguri zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata alba:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot(in varianta rapida! daca nu va grabiti puteti topi la bain marie ciocolata si cand s-a racit la temperatura camerei sa o amestecati cu ouale batute si o lingura de frisca).Incorporam si acest amestec in compozitia de sufleu in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o filoa esenta de vanilie.

Se unge tava inimioara cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se stropeste putin (doar pulverizam fin )cu ceai de iasomie.

Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos in mijloc,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata o alta inimioara mica in mijloc.Langa ea facem cateva petale din zahar ars.

Petalele se fac astfel: incingem o tigaie de teflon, punem zahraul in ea si -l lasam sa se topesca , cand devine lichid picuram o lingura de zeama de portocale si o lingura de ulei de susan.Amestecam si cand devine maroniu lichidul il turnam pe o farfurie rece de portelan in fasii pe care le dezlipim si le modelam cat sunt inca caldute dar nu fierbinti si mai turnam si pe marginea inimioarei mari.Petalele de zahar ars cu gust de susan se aseaza in mijloc.

Aceasta retete se va servi cu cineva drag!va asigur ca miroase extraordinar si are un gust fin de neuitat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca