Sufleu de ciocolată albă

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 7465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • o lingură făină
  • două linguri amidon
  • 180 ml lapte , plus 20 ml.
  • o păstaie vanilie
  • 100 gr ciocolată albă
  • 5 albuşuri
  • o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolată albă:

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari. Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată. Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă. Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa). Fierbinte turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare. Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute. Cand amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă. Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor - uşor. Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit. Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.

Servim cu ingheţată , sau fără.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata