Sufleu de ciocolata

de susu in Prajituri, 11 Mai 2012 | 4973 vizualizari

 

Interior moale, exterior crocant si foarte bun rece. Chiar daca este inestetic, la mine s-a lasat cand l-am scos din cuptor insa e grozav. Se mananca si cald mie insa nu-mi plac prajiturile calde mai ales cu ciocolatain cel mai rau caz placintele dar si alea parca sunt mai bune reci de la frigider

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 175 gr zahar tos
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Patru boluri rezistente la cuptor se ung si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma. Pui zaharul in vas pe foc cu 6 linguri de apa si amesteci pentru a se dizolva. Dup ace s-a dizolvat maresti flacara si fierbi 3 minute. Cu mixerul la viteza cea mai mare torni zaharul lichid in fir subtire in albusurile spuma. Bati pan ace amestecul devine vascos si lucios si se raceste. Topesti ciocolata impreuna cu untul la microunde dar vezi sa nu se arda ciocolata, scoti la un interval de tim si amesteci in ele sa se topeasca uniform. Dupa ce s-a racit compozitia incorporezi galbenusurile pe rand. Cerni faina cu cacaoa si amesteci. Pui faina in ciocolata si amesteci usor. Acum adaugi si albusurile si amesteci cu grija. Tori compozitia in boluri si le bati usor de masa sa iasa aerul. Se lasa loc de doua degete caci sufleul va creste. Se coace la cuptorul incalzit pentru 15 minute. In mijloc va fi moale si in exterior usor crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

12.05.2012, 09:16

foarte bun

RuxyRux 1

12.05.2012, 12:22

Foarte tare imi place Susu...bine ai revenit frumoaso

Rocsi 1

13.05.2012, 15:24

ce bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat