Sufleu cu conopida si piure de cartofi

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Oct 2010 | 9030 vizualizari

 

Din revista "Secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi albi
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • 6 buchetele de conopida
  • 50 g unt
  • cateva felii de sunca sau bacon
  • Sos:
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 oua
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • o legatura mica cu marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu conopida si piure de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust.

Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute. Se scurge de apa si apoi se adauga untul. Se tine pe foc si se amesteca pe ambele parti inca 5 minute. Se adauga piper.

Intr-un vas uns cu unt se aseaza piureul, apoi buchetelele de conopida. Se adauga sosul si apoi feliile de sunca sau bacon. Se coace la foc mic pana se incheaga bine si se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu conopida si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Valentina 1

12.11.2010, 12:56

A iesit foarte buna! Eu am mai pus broccoli pe langa conopida

Oana 1

12.11.2010, 19:20

Mhi, da, super si cu broccoli! sa va fie de bine!

adry88 1

29.05.2011, 17:12

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu conopida si broccoli