Şuberec (Çiğ Börek)

de Giana in Vita, 30 Sep 2013 | 17551 vizualizari

 

Şuberek-ul este o placinta traditionala turceasca renumita in zona Dobrogei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 800 g faina
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 1 ceapa
  • sare, piper, menta
  • ulei pentru prajit
Portii: 17
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şuberec (Çiğ Börek):

Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim.

Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si amestecam.

Se intinde umplutura pe jumate din foaie, se inchide foaia in forma de semiluna, se apasa pe margini si se taie cu ajutorul unei farfurii cu marginea subtire sau cu rozeta.

Se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc, se scot pe un prosop de hartie si se tin acoperite cu un capac pt a deveni moi.

Se servesc calde cu ayran sau compot de fructe.

TIPS-URI

1

Marginea care ramane de la suberek o prajesc si o dau prin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şuberec (Çiğ Börek)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Byrek albanez- Placinta cu carne