Stufat de miel

de AlexTeacher in Oaie, 4 Apr 2018 | 10013 vizualizari

 

 Se face atat de simplu, este fraged si aromat! Garantat cel mai bun stufat de miel!

 

INGREDIENTE

  • 700 g pulpa de miel
  • 10 frunze menta
  • 1 lime
  • 1 lingurita curcuma
  • ½ lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 fire usturoi verde
  • 100 ml vin rose
  • 50 ml ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • ½ lingurita piper cu lamaie
  • 800 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste carnea pe toate partile pana prinde culoare. Adauga apoi ceapa si usturoiul verde. Lasa putin pe foc pana se inmoaie. Adauga sare dupa gust, curcuma, coriandru, cimbru, amestec de piper cu lamaie, chimion si foi de dafin. Amesteca bine condimentele si adauga sucul de la jumatate de lime. Stinge apoi cu vinul rose si lasa pe foc sa scada. Adauga menta tocata marunt si apoi pcana de apa calduta. Da focul mai mic, pune capacul si lasa sa fiarba pana carnea este bine facuta. Intre timp adauga treptat cate o cana de apa calda atunci cand scade prea mult lichidul din oala.

Cand stufatul este gata, adauga sucul de la cealalta jumatate de lime, menta verde si patrunjel proaspat tocat. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]