Stufat de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2013 | 7271 vizualizari

 

Cum ma cadorisit mama anul asta cu un ied, preparatele mele de Paste au fost de ied. Multe s-au mincat asa de repede ca nu am mai avut timp si de poze. Am mai pus ceva carnita si la congelator, iar acum am facut acest fel de mincare pe care nici nu l-am facut nici nu l-am mincat vreodata. Aici in Ardeal nu se face, nu este specific zonei noastre, dar stiam de el. Am cautat retete pe aici pe site si am facut un fel de stufat de ied, asa cum am crezut ca ne place noua. A iesit minunat de bun, toti am fost super incintati de acest fel de mincare...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si coaste de ied
  • 3 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi mari de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura grasime de rata
  • 1 cescuta de vin rosu
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(sare, piper, cimbru, boia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de ied:

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie am taiat-o bucati si am condimentat-o cu putina sare si amestecul de condimente si am pus-o intr-un vas termorezistent. Ceapa si usturoiul le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mari, de 2-3 cm, am pus-o la calit in 1 lingura ulei de masline pt 3-4 minute, am adugat grasime de rata, vin, sare si piper. Am mai lasat 2-3 minute pe foc si am pus tot acest amestec de ceapa peste carnea din vas. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si jumatate. Noi am servit stufatul cu paine aburita de la Lidl, rezultatul a fost o mincare pe cinste.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca doriti puteti sa puneti patrunjel si marar, eu nu am pus

2

in alte retete se pune si bulion s-au suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

14.05.2013, 00:03

O singura data am mancat ied dar mi-a placut mai mult decat mielul . Sunt sigura ca stufatul tau a fost super- gustos

danakarin 1

14.05.2013, 08:18

Faina reteta! Si mie imi place carnea de miel!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 06:37

imi place stufatul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama din muschiulet de porc