Strudel cu varza acra si carnat

de Lau in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2012 | 4448 vizualizari

 

Inspiratia blogul culorile din farfurie, este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • IMPACHETAT
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • UMPLUTURA
  • 1 varza potrivita
  • ulei
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri bulion
  • 4 carnati
  • UNS
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu varza acra si carnat:

 Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.

Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.

Intindem aluatul si ungem cu 1/2 din sosul facut mai devreme, impachetam adaugand partea stanga spre centru, partea dreapta peste cea stanga si rulam, punem intr-un bol si dam la frigider cca 1 ora.

Scoatem aluatul si intindem din nou o foaie, ungem cu sosul ramas si impachetam ca anterior, punem in bol, acoperim si lasam la dospit intr-un loc calduros,cca 1 ora(cat pregatim umplutura)

Varza o spalam bine si o taiem fideluta,

Se incinge putin ulei intr-o tigaie se adauga varza si se amesteca din cand in cand, se adauga o cana de apa daca este nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic, la final adaugam bulionul si condimentam dupa gust,mai lasam cca 2-5 min si oprim focul,lasma sa se raceasca.

Carnatul il taiem in 2 si il prajim putin in ulei,(putem adauga uleiul in care am prajit carnatii peste varza)

Intindem aluatul, taiem aluatul sa fie aproape lat cat carnatul si lung sa rezulte 3 parti,

In mijloc adaugam varza,carnat,acoperim cu varza,cu o parte din aluat acoperim umplutura,cealalta parte o taiem din loc in loc si imbracam totul,

Aceasta prin intindere se va desface ca o plasa,

Asezam in tava unsa cu ulei si le ungem cu oul batut cu uleiul,dam la cuptor cca 30 min,

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu varza acra si carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta