Strudel cu dovleac

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 14317 vizualizari

 

Dovleacul, un remediu sanatos.Dovleacul placintar este soiul cel mai cultivat in tara noastra, pe langa dovleacul turcesc. Are miezul de culoare portocaliu aprins si, in general, are forma alungita. Pulpa este destul de groasa si este foarte dulce, el putand fi copt in cuptor fara a i se adauga zahar, eventual doar scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1 kg pulpa de dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura scortisoara
  • nuci macinate, optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul l-am curatat de coaja si l-am bagat la robot, rapid :). Am adaugat zaharul si l-am pus la calit, in uleiul de masline, pana si-a lasat multa zeama si apoi a scazut. Foile de placinta le-am lasat la dezghetat, apoi le-am impartit in 3, pentru 3 strudele. Foile le-am uns pe fiecare cu putin ulei, apoi am pus umplutura de dovleac, am presarat nuci macinate si scortisoara si am rulat strans.

Le-am pus repede in cuptorul incins, la foc mediu, iar cand s-au rumenit le-am scos si am acoperit tava cu un prosop umed de bucatarie.

Se poate cerne deasupra zahar pudra.

Strudelul se mai poate umple cu mere sau cu branza dulce si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]