Strudel cu cirese

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Iul 2013 | 13776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr aluat foietaj
  • 300 gr cirese
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cirese:

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul.

Le dam in cateva clocote mestecand continuu pana cand compozitia devine ca o budinca. Lasam sa se racoreasca. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele.

Intindem aluatul de foietaj si asezam in mijloc umplutura de cirese.

Rulam si strangem la capete, avand grija sa intoarcem capetele dedesupt pentru un aspect mai frumos.

Punem strudelul in tava tapetata cu hartie de copt il intepam din loc in loc si ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte.

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca apoi il taiem. Noi nu am avut rabdare asa ca l-am taiat cald inca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu brânză şi fructe