Stiuca cu prosciutto la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 4 Ian 2015 | 3886 vizualizari

 

Stiuculita proaspata. NU avea decat putin peste 5 Kg. Bineinteles ca am impartit pentru doua mese .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rondele de stiuca
  • 400 gr prosciutto di Parma
  • sare
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lamaie- zeama
  • 2 linguri mustar frantuzesc
  • 6 linguri bulion de rosii cu usturoi [ productie proprie ]
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 buc praz
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu prosciutto la cuptor:

Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie .

Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ]

 Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste .

Partea alba a prazului se feliaza . Prosciutto se taie cuburi .

Presarati pe peste prosciutto si praz . Stropiti cu ulei de masline .

Dati tava la cuptorul incalzit 30 minute pana pestele se rumeneste .

Decorati la servire cu rosii cherry si partea verde de la praz.

TIPS-URI

1

Stiuca este un peste cu carne ferma , densa , care cere la preparare putina grasime sau ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu prosciutto la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]