Stelute cu ciocolata

de cristinne in Prajituri, 12 Mar 2011 | 5223 vizualizari

 

Gogosele steluta cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • drojdie: jumatate de cub
  • zahar: 5 linguri cu varf;
  • lapte: 350 ml;
  • oua 3;
  • esente : vanilie zahar vanilat
  • faina: 700 gr (cat cuprinde pana iese un aluat nelipicios);
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pt prajit : 400 ml
  • pentru decor: ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu ciocolata:

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei.  Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.

 Se taie apoi cate o bucata de aluat care se intinde cu faina si se fac formele cu steluta (sau ce forma doriti, la alegere). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.

Se topeste orice tip de ciocolata la microunde, impreuna (optional) cu 2 linguri de lapte si se baga cate o steluta in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars