Stangluri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 26 Sep 2009 | 18110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stangluri cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata.

Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Delicioasa!

Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionix 1

25.11.2010, 13:22

Mihaaaaaaaaaaaaa... de data asta nu mai am intrebari sambata o execut din nou... hihihihihi

aziz 1

25.11.2010, 13:41

bei m-ati facut curioasa de mor ,e pe vinee in cazul asta...

ionix 1

26.11.2010, 10:29

Mona, meriă încercată... ai încredere în gusturile mele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca