Stamppot cu păstârnac și praz

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Apr 2013 | 4621 vizualizari

 

Pentru prima încercare de a pătrunde în lumea culinară a Olandei, am ales să prepar stamppot- o tocană de cartofi amestecată cu diverse alte legume și care se consumă, în mod tradiținal, cu rookworst- cârnat afumat. Eu am ales însă să-l consum cu somon gătit simplist, la tigaie cu sare și piper.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame cartofi albi, fără coaja și tăiați cuburi
  • 1 tulpina praz, curățată și tăiată în bucăți de 3 cm
  • 1 păstârnac mediu, tăiat în bucăți de 1-2 cm
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml lapte degresat
  • 2 fire de ceapă verde, tăiată rondele
  • 70 ml creme fraiche
  • 25 grame chives, tocat
  • 400 grame somon, gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot cu păstârnac și praz:

Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. 

Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru 20 de minute. 

Cartofii și prazul se amestecă cu păstârnacul și cu usturoiul și se pasează ca pentru piure. Se adaugă laptele încălzit și 150 de ml din apa în care au fiert cartofii. Se amestecă și se adaugă și ceapa verde. 

Se amestecă creme fraiche cu chives. 

Se servește stamppot împreună cu creme fraiche și somon.

TIPS-URI

1

Calorii pe porție: 460

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot cu păstârnac și praz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Delilah 1

10.10.2014, 06:16

stamppot-ul olandez e din ceapa si morcov, alaturi de cartofii pisati

Delilah 1

10.10.2014, 06:19

ii spune Hutspot!!!!!!!!!!!!!!!!

Satisfyyourcravings 1

10.10.2014, 20:38

De ce l-am numit Stamppot: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882632/stamppot-met-pastinaak-en-prei. Data viitoare, documenteaza-te inainte de a comenta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna