Spate de curcan copt

de mihaelar63 in Curcan, 21 Ian 2016 | 4257 vizualizari

 

Comanda speciala - spate de curcan la cuptor. Prea simplu doar de pus la cuptor, risipa mare. Intai am dat intr-un clocot - doua cu legume si apoi doar l-am pus la copt. Am ramas si eu cu ceva - zeama pe baza careia am preparat ciorba gustoasa .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 buc spate curcan
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 tija telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 4 linguri sos de rosi Cirio cu busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan copt:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate.
  3. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele.
  4. Eu am fiert 20 minute in oala sub presiune.
  5. Am scos spatele de curcan din zeama.
  6. Nu se arunca apa si legumele in care a fiert carnea. Se foloseste ca baza pentru o supa sau o ciorba.
  7. Am tapetat o tava cu foaie de copt si am pus in ea spatele de curcan uns cu sos de rosii cu busuioc + fulgi de usturoi.
  8. Am stropit cu putin ulei si am dat tava la cuptorul incins pana cand pielea a devenit crocanta.
  9. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline si carne de curcan