Spata de manzat cu tarhon

de divainbucatarie in Vita, 14 Mar 2011 | 8182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g spata de manzat
  • 5 cepe mari
  • 10 linguri ulei de masline
  • 180 g bulion
  • piper
  • sare
  • tarhon (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de manzat cu tarhon:

Spalam carnea si o portionam in felii subtiri. O punem intr-un vas termorezistent impreuna cu ceapa taiata marunt. Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper, si dam la cuptor la 180°C pentru 15 minute, apoi la 150°C pentru aproximativ o ora.

Aceasta varianta este cea de friptura in suc propriu (doar zeama de la carne si ceapa), fara a se adauga apa. Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe alta , iar cand este fiarta de tot, adaugam bulionul si tarhonul tocat. Mai lasam in cuptor 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Sosul astfel obtinut are un gust deosebit, mai ales daca tarhonul este conservat la borcan (cu otet). Se serveste cu diverse garnituri – eu am ales una din cartofi, morcovi si pastarnac pregatita natur, cu patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de manzat cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheeseburger de Dorobanţi by Bogdan :)