Spaghetti integrale alla puttanesca

de alinutza1983 in Spaghete, 18 Mai 2011 | 6969 vizualizari

 

De la Maya inspiratie, dar si in contribuitie cu reteta d-lui Radu Popovici, am luat si transformat reteta de spaghetti alla puttanesca....o minunatie de paste, cu arome suave de peste, sos rosu, masline ( exact tot ceea ce mie imi place! ).......

 

INGREDIENTE

  • 1/2 punga spaghetti integrale ( daca va straduiti sa fiti la dieta)
  • cateva rosii coapte bine ( sau Radu popovici recomanda pasta de rosii) + 2-3 linguri pasta de rosii ( eventual dizolvata cu 2 linguri de apa)
  • 5-6 fileuri de ansoa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1-2 mîini masline
  • 1 lingura capere
  • fulgi de chili ( sau ardei iute tocat)
  • 3-4 rosii uscate la soare( din reteta lui Radu Popovici, nu si a Mayei)
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti integrale alla puttanesca:

1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv!

2. Peste amestecul initial vom adauga rosiile decojite si tocate in cubulete marunte ( eliminand semintele) , caperele, maslinele, ardeiul tocat marunt si el si rosiile uscate la soare; ;asam tot acest amestec sa dea in clooct, la foc mic, pentru cca 12-15 min.

3. Tot in acest timp vom fierbe si pastele ( asa cum se precizeaza pe cutia lor de ambalaj) , apoi le scurgem de apa si le turnam peste sosul de rosii!

4. Finisam totul de gust adugand sare ( daca mai enevoie, deoarece ansoa-urile sunt deja sarate) si putin piper proaspat macinat!

5 . Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel proaspat! Mega pofta!!!

TIPS-URI

1

Se recomanda ca maslinele sa fie fara samburi ( eu am trisat , fiindca mie imi plac kalamata si nu am vrut sa renunt la ele)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti integrale alla puttanesca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos si chiftelute de pui la cuptor