Spaghetti cu ton

de laylalala in Spaghete, 4 Iul 2010 | 6937 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute

  • 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu, tonul maruntit iar sucul pastrat
  • 25 gr seminte de pin
  • Coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingura de patrunjel proaspat tocat
  • ½ lingura de leustean proaspat tocat
  • 50 ml lapte
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou batut
  • Sare de mare, dupa gust

Pentru sos

  • 500 gr sos de rosii
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 40 gr amidon alimentar 
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 200 gr spaghetti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ton:

Se incinge cuptorul la 200°C.
Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos si chiftelute de pui la cuptor