Spaghetti alla carbonara

de ralu_ca in Spaghete, 3 Ian 2014 | 13663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti barilla
  • 200 g bacon mai carnos sau sunculita taraneasca
  • o lingura ulei de masline
  • 300 g pecorino sau parmesan proaspat razuit
  • un ou intreg + un galbenus
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intr-o oala mare, am pus la fiert cel putin 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, condimentam cu sare (foarte putina insa, pentru cabaconul si branza vor oferi aroma pastelor) si fierbem, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierbem spaghetti, ne ocupam de sos: taiem baconul in cubulete si le prajim in uleiul de masline incins intr-o tigaie incapatoare. Baconul trebuie prajit pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol amestecam oul, galbenusul, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam apoi si baconul prajit si amestecam bine, apoi la final punem si spaghetti fierbinti, scoase direct din apa, fara a le scurge in sita sau a le trece sub jet de apa. Amestecam bine pastele cu sosul, potrivim de sare si piper si…

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Tuxedo 1

06.01.2014, 03:29

pfoai ce pofta mi-ai facut! trebuie sa fac si eu zilele astea!

JulyCris 1

27.03.2014, 16:28

Rucsy 1

11.04.2014, 12:29

sunt delicioase, le fac si eu, eu pun unt in loc de ulei si cascaval afumat in loc de parmezan...familia mea le adora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii