Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

de MyCookingLife in Spaghete, 27 Dec 2011 | 10229 vizualizari

 

Desi cerneala de sepie a inceput sa fie folosita mai intai in Sicilia, si mai apoi in intreaga Italie, aceasta reteta este napolitana. Este "semplice" si foarte potrivita pentru perioada dintre Craciun si Revelion, cand mesele festive sunt bogate in sortimente, dar si in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghetti (simple, cu ou sau cu cerneala de sepie)
  • 600 g fructe de mare (calamar taiat rondele, caracatita, creveti, scoici)
  • 300 g rosii cherry decojite si taiate cubulete
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1/2 ardei chilli
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 12-14 masline negre taiate rondele
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare:

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de apa pe parcurs. Se ia de pe foc, se amesteca cu pastele. Se sevesc cu rondele de masline si patrunjel. Vinul nu trebuie sa lipseasca! Noi am avut vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare