Spaghetti aglio olio e peperoncino

de donpablo in Spaghete, 25 Oct 2013 | 4374 vizualizari

 

Spaghetele cu usturoi, ulei si ardei iute este cu siguranta cea mai simplă rețetă din bucătăria italiană.
Fără îndoială, aroma predominantă este aceea de ardei iute, care se potrivește perfect cu usturoi și uleiul de măsline.
Originile acestui fel de mancare sunt foarte vechi, chiar și astăzi nu se poate determina provenienta acestei retete, deși numeroase regiuni încerca să-l revendice.
Dintre toate acestea putem spune ca Lazio, Toscana și Sicilia au fost regiunile care au facut acest fel de mâncare simpla o delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. spaghetti
  • 3 catei usturoi striviti
  • 1/2 ardei iute rosu taiat felii
  • 100 ml. ulei de masline extravirgin
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti aglio olio e peperoncino:

Se pun spaghetele la fiert cu putina sare.

Se toarna uleiul de masline intr-o tigaie incinsa.

Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc pana usturoiul devine auriu apoi se lasa focul cat mai mic.

Se scurg spaghetele intr-un ciur apoi se varsa in tigaie unde se amesteca cu sosul de ulei.

Gata!

Se servesc fierbinti.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti aglio olio e peperoncino" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos ragu