Spaghetti Aglio e Olio

de RuxyRux in Spaghete, 23 Mai 2013 | 6583 vizualizari

 

Ce faci cand ai in casa un masterchef, fin gastronom italian? Va spun eu...il pui sa gateasca si tu te asezi cuminte cuminte la masa :)...mi-am permis sa prezint reteta lui ...cu voia sa desigur , era si pacat sa nu o impart cu voi caci este un absolut rasfat culinar, chiar daca nu este reteta clasica ci doar o varianta a acesteia .....deci multumesc Mario! :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei iute rosu maricel ( foarte iute)
  • 5 rosii cherry
  • 3/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 catei mari de usturoi
  • 600 gr spaghete Barilla nr.3
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Aglio e Olio:

Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga trei , patru linguri masline si trei prafuri de sare.

Tocam ardeiul iute, taiem rosiile si incingem uleiul in tigaia adanca,

Punem ardeiul tocat, rosiile, usturoiul la foc mediu pentru 3 sau 4 minute.

Spaghetele se fierb si se scot cand sunt aproape al dente.

Se mai lasa fix un minut dupa ce tragem oala de pe foc. Se scot rapid si se scurg. Nu se mai clatesc.

Se pun in tigaia preparata inainte si se amesteca repede. Se amesteca si  cu patrunjel.

Le servim imediat , nu se lasa sa se raceasca, caci vor incepe sa se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Aglio e Olio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]