Spaghette Carbonara

de nico15 in Spaghete, 5 Dec 2010 | 5861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghette
  • 150-200 g bacon
  • 2 oua
  • 100-150 ml de smantana lichida pentru gatit
  • sare,
  • unt



Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette Carbonara:

 Se pune apa la fiert cu un praf de sare, dupa ce fierbe apa se adauga pastele la fiert in conformitate cu indicatiile de pe pachet, acestea nu se fierb tare se lasa al'dente.

 Separat se taie baconul suvite de aproximativ 1 cm si se pun la sotat in unt, se lasa cat sa prinda culoarea aurie dupa care se scot pe hartie absorbanta.

 Dupa ce au fiert pastele se clatesc intr-un jet de apa, de la apa calda la apa rece, daca se treceau direct prin apa rece pastele ramaneau cleioase.

Se scurg bine pastele si se pun intr-o tigaie in care am pus unt la topit si vom trage spaghetele in unt dupa care se adauga, cele doua oua se va amesteca foarte repede si bine( se adauga decat galbenusul), adaugam si baconul. La final se adauga smantana lichida si se mai lasa 10 miute la foc mic.

 
Pofta Buna

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce au fiert pastele se clatesc intr-un jet de apa, de la apa calda la apa rece, daca se treceau direct prin apa rece pastele ramaneau cleioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu bacon si sos de rosii