Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare

de soraana in Spaghete, 30 Mai 2012 | 6876 vizualizari

 

Spaghete negre sau cu peperocino, noi le-am cumparat din italia cu fructe de mare si un pahar de vin alb sau roze neaparat pentru ai lua din iuteala la spaghete.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti (peperocino sau negre)
  • 600 g fructe de mare (calamar, caracatita, creveti, scoici, surimi)
  • 350 g rosii cherry sau normale decojite si taiate feliute
  • 2 catei usturoi intregi sau praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ardei chilli
  • 1 pahar vin alb sec( aproximativ 300ml)
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr-200 gr masline negre taiate rondele dupa gust
  • Un praf de sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare:

Se pune tigaia pe foc cu uleiul de masline, se adauga usturoiul taiate feliute subtiri sau praful de usturoi cu chilli si se caleste pentru un minut. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute si se adauga ½ pahar de apa (se lasa sa fiarba sa scada apa lasata de fructele de mare), se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se adauga rondelele de masline amestecand incontinu si apoi se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca apoi cu pastele calde.

Se servesc imediat calde si avand alaturi un pahar rece de vin alb sau roze, depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu fructe de mare