Spaghete cu chiftele si sos de rosii

de CameliaR in Paste, 17 Oct 2015 | 3946 vizualizari

 

Ador chiftelele iar in combinatie cu pastele,pur si simplu papilele mele gustative zburda de fericire. Recomand aceste paste pentru o cina de nota 10. Sunt absolut minunate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano,busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele si sos de rosii:

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de rosii,1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc.Acoperim cu fondul de pui(pentru fond am fiert 100 ml apa iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui).Lasam la fiert pana scade.Inainte sa luam tigaia de pe foc trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc.Intre timp punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Este timpul sa ne apucam si de chiftelute.Intr-un castron amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat.1 catel de usturoi pisat,1 ceapa,sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile.Intr-o tava incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile.Le scoatem pe un servetel absorbant.Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele.Le lasam acoperite 1 minut.Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

Puneti si o lingura de tocatura de ardei pentru ca da un gust si mai minunat sosului cu chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci