O reteta simplu de realizata si perfecta pentru o cina rapida
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11 minute, asta pentru a obtine paste cu o textura placuta.
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de masline si cateii de usturoi feliati . Cand usturoiul incepe sa prinda culoare il scoatem . Eu l-am folosit doar pentru a aroma uleiul . Adaugam rosiile cu suc cu tot maruntite cu o furculita sau chiar blenduite . Lasam sa fiarba ca sa scada putin . Adaugam sare , piper si carnea de scoici . Carnea de scoici este o carne care se gateste foarte repede asa ca le ajunge sa stea pe foc maxim 5 minute . Daca se gateste prea mult isi pierde din aroma si scad foarte mult.
Oprim focul , adaugam patrunjelul si amestecam usor.
Pastele le scurgem de apa si servim .
Daca folositi carne de scoici congelata atunci trebuie sa o lasati la decongelat.